Recept: Wilde Wad Oesters
Chefkok Laura de Grave ging langs bij Jan en Barbara om zelf oesters te rapen en ze heerlijk te bereiden. Uiteraard kun je oesters ook gewoon zo opeten. Barbara eet ze zelf het liefste met koriander, munt en hete olie.
Wat heb je ervoor nodig?
- 6 oesters
- Korianderblad, circa 20 gram
- Muntblad, circa 20 gram
- 3 el milde olijfolie
Bereidingswijze
- Open de oesters
- Snijd de koriander en munt heel fijn.
- Laat de olie sissend heet worden in de pan.
- Verdeel de koriander en munt over de oesters.
- Drappeer de sissent hete olie er over.
- Eet smakelijk!
Kijk onderstaand hoe Laura de oesters bereid:
Recept: Gebakken Pietermanfilet met Citroen en Kruiden
- 4 Pieterman filets
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 citroen (in dunne schijfjes gesneden, plus extra voor garnering)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- Verse kruiden zoals peterselie, dille of bieslook (fijngehakt)
Bereidingswijze
- Dep de Pieterman filets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper.
- Verhit de boter en olijfolie samen in een koekenpan op middelhoog vuur. De combinatie van boter en olie zorgt voor een rijke smaak en voorkomt dat de boter verbrandt.
- Leg de filets voorzichtig in de pan en bak ze 2-3 minuten aan elke kant, of totdat ze goudbruin zijn en makkelijk uit elkaar vallen. Voeg halverwege de schijfjes citroen en gehakte knoflook toe aan de pan voor extra smaak.
- Haal de filets uit de pan en garneer met verse kruiden en extra citroen naar smaak.
- Serveer de gebakken Pieterman filet direct met een frisse salade of knapperig brood. Ook heerlijk ‘Hollands’ met aardappelen en groente.
Mis niets, schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Wekelijks de mooiste verhalen van onze boeren en als eerste de producten van het seizoen in jouw mailbox.