Deze week hebben wij weer twee nieuwe Streekboer Groentetassen. Elke week de lekkerste verse groenten uit het seizoen. Waar mogelijk uit de streek en sowieso biologisch gecertificeerd.
Wil je weten wat er deze week op het menu staat? Lees dan snel verder!
Inhoud grote groentetas:
Kiwi bessen
Conference peren
Rode biet
Broccoli
Knolvenkel
Groenselderij
Trostomaten
Oer-komkommer
Bosui
Kiwi bessen
Conference peren
Rode biet
Broccoli
Knolvenkel
Groenselderij
Trostomaten
Oer-komkommer
Bosui
Inhoud kleine groentetas:
Elstar appels
Alfalfa kiemen
Uien
Rode biet
Aardappelen
Recept kleine groentetas: Rode bieten salade met appel, ui en ei
- Vastkokende aardappels 500 gram
- Rode bieten 500 gram
- 3 augurken
- 3 eieren
- 1 grote ui of 2 kleintjes
- 1 appel
- 3 el olijfolie
- 2 el mayonaisse
- 2 tl dijon mosterd
- Zout en peper
- Schil de aardappels, was ze goed af en snij ze vervolgens in kleine blokjes. Doe de blokjes vervolgens in een pan en voeg water toe totdat de aardappelstukjes net onder water staan. Voeg eventueel zout toe. Roer het geheel af en toe door en breng het water aan de kook, laat dit vervolgens zachtjes doorkoken totdat de aardappels gaar zijn, dit duurt zo’n 12 tot 15 minuten.
- Kook ondertussen zo’n 7 minuten de eieren zodat ze hardgekookt zijn. Schil ondertussen de rode bieten en snij deze ook in blokjes. Snij daarna de augurken in kleine plakjes en schil de appel en snij deze ook in kleine stukjes. Daarna snij je de ui in kleine snippers.
- Wanneer de aardappels gekookt zijn, giet ze dan af en leg ze op een bord. Ook de eieren mogen gepeld worden wanneer deze klaar zijn. Snij de eieren vervolgens in kleine stukjes.
- Giet vervolgens olijfolie in de pan, zo’n 3 eetlepels zodat er een laagje blijft staan. Fruit de ui totdat deze er glazig uitziet. Daarna voeg je alle overige ingrediënten toe aan de pan, doe hier 2 eetlepels mayonaise en 2 theelepels mosterd bij. Schep het geheel goed door elkaar, denk er hierbij om dat de aardappelstukjes heel blijven en niet worden geplet.
Recept grote groentetas: Broodquiche van broccoli en tomaat
- Casinobrood, wit of tarwe en zo’n 8 tot 10 sneetjes
- Broccoli 500 gram
- 2 tomaten
- Knoflookpoeder
- 3 eieren
- Slagroom 100 milliliter
- Oude geraspte kaas 100 gram
- Als eerste verwarm je de oven op 200 graden. Ondertussen kan je de broccoli in roosjes snijden en deze 5 minuten voorkoken.
- Vet daarna de springvorm in. Snijd de korsten van de sneetjes brood en bekleed de springvorm met de sneetjes (de bodem en zijkanten), druk deze stevig aan.
- Verdeel vervolgens de voorgekookte broccoli roosjes over de springvorm. Let hierbij op dat er zo weinig mogelijk vocht met de broccoli mee komt. Naar smaak kan je eventueel peper en zout en knoflookpoeder toevoegen.
- Klop vervolgens in een kom de eieren los en voeg de kaas en slagroom toe aan de eieren. Roer dit nog even goed door, daarna schenk je het mengsel over de broccoli.
- Snijd de tomaten in plakjes en verdeel deze ook over de broccoli. Bak de quiche vervolgens 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de broccoli gaar en goudbruin.
Ha Streekboeren,
ben net lid geworden en zie lekkere recepten. Ik ga ervan uit dat de recepten voor 4 personen is. Maar weet het niet zeker.
groet,
Hans
Hallo Hans,
Welkom! De recepten zijn inderdaad geschikt voor 3 á 4 personen. Wij gaan dit er volgende keer ook even bij vermelden!