De komende tijd vinden jullie in de rubriek “Koken met fans” afwisselend recepten en tips en boodschappenlijstjes van Tally, Rineke en Wilma.
Deze week een recept van Rineke om zelf burgers te maken.
Ingrediënten Basis Burgers
- harde groente (bijvoorbeeld de koolrabi) of paddenstoelen (zoals Oesterzwammen)
- belegen kaas (of verkruimelde geitenkaasblokjes)
- speltvlokken
- peper en zout naar smaak
- eventueel 1 teen fijngesneden knoflook
- volkorenmeel (hier voor spelt gekozen)
- Verse of gedroogde kruiden of specerijen naar smaak
- gedroogde zeewier/zeesla (zeker als je paddenstoelen gebruikt is dat erg lekker)
- flinke scheut olijfolie
- ei
Bereidingswijze Basis Burgers
- Veeg de paddenstoelen goed schoon met papier en snijd ze in kleine stukjes.
- Vermeng ze met de kaas en de havervlokken.
- Maak op smaak met peper en zout. En kies naar eigen smaak wat kruiden, specerijen of wat zeewier om erdoor te doen.
- Als het lekker op smaak is voeg je het ei toe.
- Meng alles goed door elkaar en vorm er mooie burgers van.
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Leg je burgers (je kunt kiezen of je circa 11 grote of iets van 22 mini-burgers maakt) op een ingevet stuk bakpapier.
- Zet in de oven en bak ze in circa 20-30 minuten.
- Kijk regelmatig, zeker als je er mini-burgers van maakt, als ze te lang in de oven zitten worden ze droog en minder smakelijk.
Het lekkerst zijn deze burgers als ze weer iets afgekoeld zijn.
Lees HIER meer achtergrondinformatie. We wensen je alvast heel smakelijk eten!
Meer over het drietal dat de komende tijd inspiratie aan je doorgeeft:
Tally
💚 Voormalig eigenaar verpakkingsvrijewinkel Potje Met te Surhuisterveen
💚 Leefstijl- en vitaliteitscoach
💚 Kookfan en schrijfster van het boek ‘Het Totaalrecept’, een boek over gezond eten maar vooral over een vitale leefstijl
Rineke
💚 Voedingsexpert
💚 Schrijver van talloze boeken over voeding
💚 Samen met partner Jan eigenaar van Heerlijk Westerwolds Land waar ze hun droom waarmaken: Op agro-ecologische wijze de mooiste producten verbouwen én daar trainingen en lezingen over geven
Wilma
💚 Streekboer chef klantenservice en administratie
💚 Te zien als Streekboer afhaalpuntbeheerder bij de Sluisfabriek in Drachten
💚 Trotse moeder van drie tieners
💚 En bovenal: Onze kantoorfoody met altijd inspiratie voor lekkere en gezonde recepten