Anouk deelt een recept van Yvette van Boven dat ze wat vrij vertaald heeft naar een Streekboer recept. Doet ze heel vaak. Haar vriend knipoogt buiten haar gezichtsveld naar mij: Niet vaak, zeg maar rustig ALTIJD.
Het krantenknipsel met het recept laat ze achter. Zo pakt ze het zelf aan:
Kan op de parmezaan na helemaal met Streekboer ingrediënten…. Maar kan ook met Streekboerkaas ipv parmezaan voor een korte keten wintermaal!!
Streekboerboodschappen:
Voor de ‘smurrie’
- Boerenkool
- Bouillonpoeder of blokje (ongeveer 300 ml)
- Knoflook (is er nu even niet in de webshop)
- rozemarijn
Voor de gort ‘risotto’
- Roomboter
- Sjalotjes
- Naakte gerst
- Kaas naar keuze (zelf even raspen)
- Bouillonpoeder of blokje (ongeveer 700 ml)
- Room
Alles voor de Smurrie (Smoothy klinkt waarschijnlijk lekkerder, maar ach. ;-)) in de blender en daarmee glad maken. Duurt inderdaad wel een tijdje hoor. En dan ondertussen die naakte gerst of dus de gort, als risotto rijst klaar maken. Neem hiervoor circa 45 minuten de tijd. Op het bord is het het mooist als je de gort dan onderop hebt, en de smurrie er overheen. Met een streep room erover zit het er inderdaad prachtig uit. Op een of andere manier komt het er bij ons dan net altijd anders uit te zien dan je het bij het recept zit, maar lekker was het zeker! Echt de moeite waard!