Sandra vroeg me of de plantjes van Trinalda van de Bascule in de planning passen om iets over te schrijven deze week. Ik zit toevallig ook net met Marjan berichten uit te wisselen, want zij stuurt me een foto waarvan het water me in de mond loopt.
Als ik haar recept later op de avond krijg, zie ik hoe leuk het is om te combineren. Een recept waar veel groente in kan, maar er horen ook heerlijke kruiden in naar smaak, en daarin heeft Trinalda volop keuze!
- Spinazie van boer Jochum,
- Eitjes van boer Pieter,
- Uien van Natuurtuin ‘t Hummelhûs,
- Paprika en tomaat van ‘bio van verder’,
- natuurlijk allemaal lekker gebakken in olijfolie van het Streekboer winkeltje 😊.
- Oh ja en feta van de Molkerei
Bereidingswijze Shakshuka
- Van te voren alle groenten wassen!
- 2 middelgrote uien fruiten, samen met 2 tenen knoflook en 1 eetlepel provencaalse kruiden. (Later in het seizoen dus van je eigen kruidenplantjes!!!! En nu nog met bijvoorbeeld kruiden van ‘t Hummelhûs
- Als de uien zacht zijn een 1/2 rode paprika in blokjes toevoegen (optioneel) en 5 tomaten in blokjes (buiten het seizoen te vervangen door een blik tomatenblokjes).
- Als de tomaten zacht worden 600 gram (wilde) grof gesneden spinazie toevoegen.
- Als de spinazie geslonken is, vuur zacht en 3 of 4 kuiltjes maken. Hierin 3 of 4 eieren breken.
- 3 eetlepels feta (naturel of met provencaalse kruiden) fijn prakken en over de eieren strooien.
- Peper erover en evt nog wat extra provencaalse kruiden. Zout doen wij nooit, maar kan naar keus erbij.
- Net zolang laten sudderen totdat de eitjes gestold zijn.
- Serveren met brood naar keuze (wij hadden er zelfgemaakte naan bij) en evt een salade.
Smakelijk!