Scherm­afbeelding Om ..Deze week weer een recept van Tally uit haar boek “Het totaalrecept”. Omdat we steeds meer mensen kennen die de alternatieven willen weten als je iets met vlees wilt vervangen maar geen bewerkte vleesvervangers wilt inzetten. Deze week is de kip een oesterzwam geworden.

Tabouleh met Marrokaanse kip,   Ehh Oesterzwam dus!

Een heerlijk Noord-Afrikaans gerecht. Tabouleh is een salade op basis van quinoa met groene kruiden. Met wat tomaten, komkommer en gedroogd fruit voor een zoet accent een heerlijke basis voor de maaltijd. Je kunt kiezen voor rozijnen of gedroogde abrikozen, maar stukjes dadel zijn ook heerlijk. Maar net waar je van houdt. De heerlijke kruidige ras el hanout voor de zwammen maakt deze maaltijd een ware smaakbeleving!

Ingrediënten Tabouleh met Marrokaanse Oesterzwam

Voor de zwammen

Voor de tabouleh

Bereidingswijze (30 min)

Je kunt de zwammen bereiden in een Marokkaanse tajine, maar dit recept gaat uit van een een hapjespan.

  • Pel de ui en snijd deze in halve ringen.
  • Verwarm de olie in een pan en roerbak de ui tot deze glazig is.
  • Snij ondertussen de kip in stukjes
  • Bestrooi de zwammen met het ras el hanout kruidenmengsel en de paprikapoeder. Als het kruidenmengsel
  • geen zout bevat, bestrooi je de zwammen ook met een beetje zout.
  • Voeg vervolgens de zwammen toe aan de uien en roerbak deze mee.
  • Snij de paprika in stukjes en bak 3 minuten
  • Meng 2 eetlepels maizena met het water en voeg het water, de bouillon en het citroensap toe en laat het geheel 20 minuten stoven met een deksel op de pan.
  • Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
  • Meng de quinoa met de olie. Breng vervolgens de hoeveelheid water aan de kook volgens de verpakking met een half bouillonblokje en voeg de quinoa toe en laat dit wellen.
  • Verwijder ondertussen de zaadlijsten uit de tomaat en komkommer en snijd de tomaat en komkommer in blokjes.
  • Snijd de munt en een handje peterselie fijn. Voeg dit samen met de rozijnen/abrikozen door de couscous.
  • Besprenkel met wat citroensap en schep door elkaar.
  • Bestrooi de Marokkaanse zwammen met het amandelschaafsel, de olijven en serveer met de tabouleh.
  • Restje tabouleh over? Deze salade is ook heerlijk als lunch of bij de BBQ.

Tallyrinekewilma

Meer over het drietal dat de komende tijd inspiratie aan je doorgeeft:

Tally

💚 Voormalig eigenaar verpakkingsvrijewinkel Potje Met te Surhuisterveen
💚 Leefstijl- en vitaliteitscoach
💚 Kookfan en schrijfster van het boek ‘Het Totaalrecept’, een boek over gezond eten maar vooral over een vitale leefstijl

Rineke

💚 Voedingsexpert
💚 Schrijver van talloze boeken over voeding
💚 Samen met partner Jan eigenaar van Heerlijk Westerwolds Land waar ze hun droom waarmaken: Op agro-ecologische wijze de mooiste producten verbouwen én daar trainingen en lezingen over geven

Wilma

💚 Streekboer chef klantenservice en administratie
💚 Te zien als Streekboer afhaalpuntbeheerder bij de Sluisfabriek in Drachten
💚 Trotse moeder van drie tieners
💚 En bovenal: Onze kantoorfoody met altijd inspiratie voor lekkere en gezonde recepten

Geef een reactie

whatsapp knop