Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.
Bereiding
Ui fruiten, knoflook in plakjes gesneden erbij doen. Vervolgens de chili, de gepelde kardemomzaden (even kneuzen in een vijzel) of gemalen kardemom en de kurkuma erbij doen. Na ca 1 minuut de in stukken gesneden pompoen- zonder vruchtvlees/zaden en evt. zonder schil*- het water, de kokosmelk en de gember en bouillon erbij doen. Beetgaar laten worden en pureren. Proef even of de soep goed op smaak is en voeg eventueel nog wat specerijen toe. Dan de kokosolie erdoor roeren. Heerlijk als voorafje, lunch soep of zomaar als tussendoortje. prima mee te nemen in een thermoskannetje.
*Bij jonge biologische pompoenen hoef je de schil eventueel niet te verwijderen. Bij een oudere, niet biologische pompoen de schil verwijderen met een mes of dunschiller.
Ingrediënten
- Ca. 1 cm verse gember (of kleine theelepel gemalen)
- 500 cc water
- 400 cc kokosmelk
- 1.5 biologisch bouillonblokje
- 1 koffielepel kokosolie extra vergin (met kokossmaak)