Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.

Bereiding

Was de appels (je kunt overigens ook appelmoes zonder suiker gebruiken). Pureer ze mooi fijn. Doe alle ingrediënten in een kom en smelt de boter au bain marie. Proef even en voeg eventueel iets toe aan smaak. Maak met kleine ijsbolletjeslepel er bolletjes van (van ca. 25-30 gram) die je op een bakplaat met bakpapier legt. Druk ze plat met je hand. Zet ze in een voorverwarmde oven op 140 graden en bak ze in 30-35 minuten. Goed af laten koelen op een rooster en donker en luchtdicht in een trommel bewaren.

Ingrediënten voor ca. 15 koekjes

  • 200 gram appels met schil (anders appelmoes zonder suiker)
  • 200 gram gerst- of speltvlokken
  • 100 gram boekweitmeel
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 85 gram gesmolten roomboter, Ghee of kokosolie
  • 30 gram oersuiker of kokosbloesemsuiker
  • ca. 50 ml water

    Naar hartenlust wat je nog lekker vindt: citroen- of sinaasappelrasp, kaneel, koek- of speculaaskruiden, wat kokos

Geef een reactie

whatsapp knop