Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.

Voor een gezond cholesterol.

Bereiding

Kook de eieren, laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukjes en voeg alle ingrediënten toe. Proef of de eiersalade op smaak is en voeg eventueel nog iets van de ingrediënten toe. Op het laatst garneren met daslook of peterselie en wat kiemen. Zodra je de olie hebt toegevoegd het gerecht direct afdekken om oxidatie door licht en zuurstof tegen te gaan.

Ingrediënten

  • 4 gekookte eieren, niet al te hard gekookt
  • Eventueel 2 eetlepels volle (rauwe) yoghurt, kwark, Hüttenkäse, creme fraiche of zure room
  • Scheutje citroensap
  • Scheutje biologische ketjap manis zonder E621 (om een beetje te zoeten)
  • 1 theelepel biologisch kruidenzout, biologisch bouillonpoeder of Tamari naar eigen smaak een paar draaien peper uit de molen
  • 1 theelepel gemalen kurkuma en een klein beetje kerrie
  • Eventueel 1/2 rode paprika in flinterdunne reepjes
  • Flinke scheut olijfolie of koolzaadolie
  • 1 eetlepel fijngesneden daslook, peterselie of bieslook
  • Eventueel wat kiemen om te garneren (brocco sprouts, fenegriek of tuinkers)
  • Eventueel een halve uitgeknepen capsule astaxanthine voor een prachtige oranje kleur

Geef een reactie

whatsapp knop