Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.
Bereiding
Ingrediënten
- 1 eetlepel gemalen komijn*
- ca. 150 gram pompoenpitten
- 1 eetlepel komijn heel *
- 10 gram Keltisch zeezout
- 250 gram havergrutten of quinoa vlokken
- 150 gram boekweitmeel
- 150 gram havermeel
- ca. 60 gram pompoenpitproteine of zeer fijn (tot meel) gemalen pompoenpitten
* Je kunt natuurlijk ook voor mediterrane, Provençaalse of tuinkruiden kiezen. En uiteraard kun je ook voor alleen gemalen of hele komijn kiezen. Of voeg een theelepel zeer fijne rozemarijn toe. Doe wat je lekker lijkt!
- 1 eetlepel zeesla
- 500-550 gram courgette of pompoen
- 200 gram geraspte aardappel
- 1 a 2 eetlepels olijfolie
- 1 a 2 eetlepels pompoenpitolie**
- evt. 1 uitgeperste teen knoflook
- eventueel nog een scheutje water als het deeg te droog is
** Uiteraard kun je ook voor alleen olijfolie kiezen. Met alleen olijfolie zal je brood ook wat minder groen lijken.