Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.

Ben je ook zo benieuwd naar die veldbonenpasta op onze site? Probeer dit er dan eens mee uit!

Bereiding

Kook de pasta (met een scheutje olie en azijn in het water) samen met de zeewiertagliatelle of kombu volgens de gebruiksaanwijzing op het etiket. Spoel goed af en laat het uitlekken. Fruit in een andere pan de gepelde en gesnipperde uien en knoflook in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg de specerijen toe. Snijd de paprika en paddenstoelen in grove stukken. Laat deze een paar minuten zacht mee sudderen en haal de pan van het vuur. Maak op smaak met peper, tamari/zout en naar smaak nog wat van de specerijen. Maak het af met nog een flinke scheut olijfolie en spatel de waterkers erdoor. Verdeel het over een bedje van pasta in je kom. Eten uit een bowl (kom) is hip, trendy, gemakkelijk, snel en ziet er leuk uit. Garneer rijkelijk met een of meerdere genoemde suggesties.

 

Ingrediënten

  • Schermafbeelding  Om ..200-250 gram veldbonenpasta
  • Eventueel 100-200 gram gekookte quinoa
  • handje zeewiertagliatelle of
  • 2 stengels kombu
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 volle theelepels gemalen paprika
  • 1 afgestreken theelepel chili
  • 2 biologische rode puntpaprika’s
  • 100 gram shiitake of oesterzwammen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • peper en zout/tamari naar smaak
  • 100 gram waterkers (anders rucola)

Suggesties voor een extra immuunboost, als topping:

  • flinke hand fijngesneden bieslook
  • zonnebloempit-kiemen (heerlijk zoete smaak bij dit gerecht) of microgroenten
  • edelgistvlokken
  • per persoon een flinke hand geroosterde pitten of cashewnoten. Of sesamzaad.
  • Dukkak crunch
  • 2 sinaasappelen in kleine stukjes gesneden
  • Zachtgekookt eitje
  • Hüttenkäse of wat rauwe hangop

In onze shop:

 

Geef een reactie

whatsapp knop