Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.

Bereiding

Uien en knoflook fruiten in de olijfolie. De aardappelen en pompoen schillen en zaden/draden verwijderen. In stukken snijden en bij de ui doen. Heel even aanbakken, de specerijen en sambal toevoegen en vervolgens het water en de bouillon. Laat het gaar koken en voeg dan de kokos en pindakaas toe. Pureer met een staafmixer, proef en voeg eventueel naar eigen smaak nog iets van de ingrediënten toe.

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke ui
  • 1,5 tl sambal (anders Tabasco, een kleine rode peper of chilipoeder)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 gr zoete aardappel (of deels of geheel pompoen)
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 volle theelepels gember
  • 2 bouillonblokjes
  • 750 ml water
  • evt. handjevol rode linzen
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels pindakaas
  • evt. wat Tamari om verder mee op smaak te maken

Geef een reactie

whatsapp knop