Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.
Bereiding
- Doe de eieren, kokosmelk, olijfolie, Tamari (of zout/peper) knoflook en Nori snippers in een kom en klutst dit. Voeg tijdens het klutsen geleidelijk de curry mix toe en vervolgens ook het boekweitmeel.
- Was de prei, snijd deze in zeer fijne reepjes en verdeel de reepjes over ca. 12 muffin bakjes.
- Giet het ei-prei mengsel erover en zet ze in een voorverwarmde oven op 140 graden. Bak ze in ca. 35-40 minuten.Serveer ze met volop groentes naar keuze. Als je er een paar over hebt kun je ze ook prima als tussendoortje of lunch eten.
Ingrediënten voor circa 12 muffins
-
4 eieren
-
200 ml kokosmelk
-
4 eetlepels Tamari (anders op smaak maken met (Keltisch) Zeezout)
-
Paar draaien peper uit de molen
-
Scheutje olijfolie
-
2 tenen knoflook, uitgeperst
-
1 eetlepel Nori snippers* (of andere zeewier snippers)
-
60 gram boekweitmeel
-
2 volle eetlepels (h)eerlijke rijst- en curry mix**
-
150 gram prei, zeer fijn gesneden** heb je deze mix niet in huis maak het dan op smaak met curcuma, komijn, koriander, kerrie, gember en cayenne.(of een deel van deze kruiden)