Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.

Bereiding

Uien en knoflook pellen, snipperen en fruiten in kokosolie. De kokosmelk en andere ingrediënten toevoegen. Op een zacht vuurtje nog even laten sudderen en de laatste 5 minuten de spitskool toevoegen. Als je hebt gekozen voor broccoli voeg je de kleine roosjes de laatste 10 minuten toe. Serveren met quinoa, gekookte haver-, kamut-, gerstkorrels of zilvervliesrijst* en een gepocheerd eitje.

* Liever niet als je juist laag glycemisch wilt eten voor stabiele energie/bloedsuikerspiegel. Dan liever haver-, gerst of quinoa

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel kokosolie* (het lekkerst is de extra virgin)
  • 1 blikje kokosmelk 400 ml
  • 1 biologisch bouillonblokje (anders op smaak brengen met Tamari, Shoyu of Keltisch zeezout)
  • 1 a 2 eetlepels van je favoriete curry mix naar eigen smaak
  • 1 broccoli (in kleine roosjes snijden) of 1 spitskool in fijne reepjes gesneden
  • Eventueel peper uit de molen
  • Eventueel voor wat extra kleur kun je 1 rode paprika in gerecht verwerken

Geef een reactie

whatsapp knop