Geschreven door: Sandra De komende drie weken neem ik je mee op reis langs de langste keten van De Streekboer en Jouw Dagelijkse Kost. Kijk of lees je mee? De lokale keten met de meeste schakels is wel direct een hele mooie: Het is de weg van graankorrel naar meel naar een brood. Bij zowel […]
Geschreven door: Sandra Alle boeren hebben een speciaal plekje in het Streekboer hart, Natuurtuin ‘t Hummelhûs ook zeer zeker! Toen we begonnen met De Streekboer in 2015 en op zoek waren naar een locatie voor de wekelijkse uitgifte van onze streekproducten, was Natuurtuin ‘t Hummelhûs de eerste optie. Uiteindelijk besloten we een ruimte een dorp […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Bereid de tuinbonen, doperwten of peulen voor (doppen, punten, eventuele draden eraf) en was deze. Breng water aan de […]
Geschreven door: Dieuwke en Sandra Klaas Kuipers, onze imker in hart en nieren, is niet meer. Het komt hard aan. Niemand wil Klaas nu al missen. Zijn kennis, maar met name ook zijn persoonlijkheid gaat gemist worden. Als team De Streekboer willen we dit graag eren met een In Memoriam. Om al het moois dat hij […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Deze week hebben we, in het kader van de Gezonde Smikkelweken, een recept van Spoony. Bestel hier […]
Vandaag geen verhaal over een boer maar wel over hoe wij samen het verschil maken. Het is een soort ‘kijk-ons-eens-fantastisch-zijn’. Heel on-Nederlands. Maar dat mag ook wel eens. Afgelopen week vroeg iemand via Facebook waarom wij duur zijn ondanks het feit dat we de tussenhandel omzeilen. Het is een vraag die we veel vaker krijgen. […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Pompoenpitten en komijnzaad in een koekenpan op een heel zacht vuurtje roosteren. De aardappelen schillen, de courgette […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Uien en knoflook snipperen in het vet. De groenten in stukken snijden en in de pan erbij […]
Geschreven door: Sandra Het is dinsdagavond als Nynke de Jong mij appt. Ik lees in eerste instantie alleen de laatste regel: “Sorry voor het lange verhaal, dit moest mij even ‘van het hart’ en het leek mij goed dat jullie ook op de hoogte zijn hiervan. Groetjes, Nynke.” Dat triggert natuurlijk meteen. Ik besluit snel […]
Yes! We hebben weer broccoli van Jurjen en Annechien van Waddengeluk in de shop. Sommigen verklaren me voor gek, ik vind het een geluksmomentje. Alleen al om Jurjen en Annechien te steunen zal ik een broccoli kopen. Maar ik kan me voorstellen dat dat jou niet genoeg zegt. Vandaar in deze nieuwsbrief een ode aan […]