Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week Hendrik-Jan en Alida van Kippenkieft Aflevering 57 Kippenkieft 10 maart 2022 De nieuwe hennen van Hendrik-Jan en Alida van legkippenbedrijf Kippenkieft uit Winschoten leggen deze week hun eerste eieren. Het zijn de lekkerste maar ook de kleinste eieren die de hennen ooit zullen […]
Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week Johannes Spyksma uit Sumar Aflevering 56 Johannes Spyksma 3 maart 2022 We hebben weer een paar zonnige dagen achter de rug. Ik vind het heerlijk om te zien dat mensen weer naar buiten komen en in hun tuin aan de slag gaan. […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Ben je ook zo benieuwd naar die veldbonenpasta op onze site? Probeer dit er dan eens mee uit! […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Als er iets altijd volop lokaal voorradig is zijn het wel bonen. Je moet alleen niet vergeten ze […]
Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week Durkje en André uit Vegelinsoord Aflevering 55 Durkje en André 16 februari 2022 (De kaas van de mem van) Buurvrouw Durkje Ons kantoor in Leek hangt vol met krantenknipsels. Over ons en over onze leveranciers is veel geschreven afgelopen jaren. Een van […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Deze week een recept dat een beetje meer context nodig heeft: Paté. Veel mensen gruwelen bij de gedachte […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Selleriesalade: Het is inderdaad wel wat meer werk dan een bakje selleriesalade in de winkel kopen. Maar […]
Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week Familie Bolhuis uit Jubbega Aflevering 55 Familie Bolhuis 9 februari 2022 In het centrum van Jubbega ligt de bakkerij van de familie Bolhuis. Regelmatig heb ik telefonisch contact met Berend Bolhuis en altijd vertelt bij vol trots en enthousiasme over de bakkerij. […]
Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week Familie Hofma uit Katlijk Aflevering 54 Familie Hofma 3 februari 2022 Het is vijf jaar geleden als ik begin bij De Streekboer, en René en Erica Hofma zijn er dan in Heerenveen al bij. Erica wordt door mijn collega geïntroduceerd als hét […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Pickle versie: Verwijder eventueel de buitenste bladeren en snijd de kool (meerdere kleuren zoals witte, rode en […]