Bij de Boer: Kippenkieft

Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week Hendrik-Jan en Alida van Kippenkieft Aflevering 57 Kippenkieft 10 maart 2022 De nieuwe hennen van Hendrik-Jan en Alida van legkippenbedrijf Kippenkieft uit Winschoten leggen deze week hun eerste eieren. Het zijn de lekkerste maar ook de kleinste eieren die de hennen ooit zullen […]

Rineke’s Recept: Peulvruchten pastabowl

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Ben je ook zo benieuwd naar die veldbonenpasta op onze site? Probeer dit er dan eens mee uit! […]

Rineke’s Recept: Zoete Bonenburgers

Schermafbeelding  Om ..

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Als er iets altijd volop lokaal voorradig is zijn het wel bonen. Je moet alleen niet vergeten ze […]

Bij de Boer: Buurvrouw Durkje

Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week Durkje en André uit Vegelinsoord Aflevering 55 Durkje en André 16 februari 2022 (De kaas van de mem van) Buurvrouw Durkje Ons kantoor in Leek hangt vol met krantenknipsels. Over ons en over onze leveranciers is veel geschreven afgelopen jaren. Een van […]

Rineke’s Recept: Kippenlever paté

Schermafbeelding  Om ..

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Deze week een recept dat een beetje meer context nodig heeft: Paté. Veel mensen gruwelen bij de gedachte […]

Rineke’s Recept: Selleriesalade

Schermafbeelding  Om ..

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.   Selleriesalade: Het is inderdaad wel wat meer werk dan een bakje selleriesalade in de winkel kopen. Maar […]

Bij de Boer: Bakkerij Bolhuis

Bakkerij Bolhuis

Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week Familie Bolhuis uit Jubbega Aflevering 55 Familie Bolhuis 9 februari 2022 In het centrum van Jubbega ligt de bakkerij van de familie Bolhuis. Regelmatig heb ik telefonisch contact met Berend Bolhuis en altijd vertelt bij vol trots en enthousiasme over de bakkerij. […]

Rineke’s Recept: Gepickelde cole slaw

coleslaw

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Pickle versie: Verwijder eventueel de buitenste bladeren en snijd de kool (meerdere kleuren zoals witte, rode en […]

whatsapp knop