Het is een bijzondere week voor De Streekboer. 51 weken lang verzorgen we iedere donderdag en vrijdag de uitgifte van duizenden producten uit de streek. Met uiterste zorgvuldigheid worden donderdagochtend om 8 uur de eerste boodschappen ingepakt en ‘s middags vanaf 13 uur afgeleverd. 51 weken per jaar. Slechts één week per jaar zijn we […]
Zal ik nogmaals over de Kerst schrijven? Is er niet al genoeg over Kerst gezegd de afgelopen weken? Ik vroeg het me deze week meermaals af. Ik heb ook nog hele mooie verhalen op de plank liggen. Verhalen over zoete aardappelen 🍠🍠: een supergezond product dat veelal van ver wordt geïmporteerd maar voor ons ook […]
Vrees jij dat je de kerstboodschappen niet in huis krijgt vanwege mogelijke boerenprotesten 👨🌾👩🌾🎤? Ik maak me in ieder geval niet druk. Tegelijker tijd denk ik aan het ‘wat als’. Er wordt gezegd dat men ons wil laten zien wat er gebeurt als de voedseltoevoer wordt afgesloten. Nederland 🇳🇱 is de tweede landbouwexporteur ter wereld. Na de Verenigde Staten […]
Ik was 17 toen ik samen met drie vrienden besloot mijn profielwerkstuk voor VWO te schrijven over oesterzwammen. We zetten een projectplan op om een oesterzwammenkwekerij op te zetten in Ghana. In de bijkeuken van onze ouderlijke huizen gingen we zelf aan de slag met zakken substraat waarop we de zwammen kweekten. Uiteindelijk raakten we […]
Het thema van de blog van deze week is lokaal. Waarom? Omdat we een belangrijke wijziging in de website hebben doorgevoerd. Daarover meer in deze blog! Wat is lokaal? Het is waarschijnlijk de vraag waar wij als oprichters de meeste discussie over gehad hebben. We heten De Streekboer en brengen lokale producten rechtstreeks van de […]
Deze week een kort verhaal, waarom leg ik zo uit. Als eerste moet ik echter mijn verbazing van de week met jullie delen! Op de donderdagochtend heb ik ook mijn standaard ochtendrondje om producten van boeren op te halen. Zo ook het brood van Bakkerij van Esch 🍞🍞. Aangekomen met mijn busje stond er ineens […]
In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]
Brood: mijn boegbeeld van voedseltransitie Ik moet jullie bekennen: vrij lang heb ik brood uit de supermarkt gegeten. Toen we De Streekboer net hadden opgericht, stapte ik al snel over op het kopen van groente en vlees bij mijn eigen bedrijf. Ook zuivel volgde maar het brood bleef achter. Brood was relatief gezien duur. Een […]
In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]
Wow, wat was ik blij met mijn bestelling van afgelopen week. Met trots deel ik dan ook deze foto. Als ik mensen uitleg waarom ik De Streekboer begonnen ben, vertel ik altijd dat ik erin geloof dat boodschappen doen bij lokale boeren niet alleen gezonder en duurzamer is maar dat je er oprecht gelukkiger van wordt. Voor […]