In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]
In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]
Deze week hebben we een gastcolumn van Streekboerklant Agnes Ferwerda in de nieuwsbrief. Toevalligerwijs kwam ik een tijdje terug op haar de webshop terecht. De producten die daar op stonden, vond ik zo leuk bij De Streekboer passen dat ik besloot eens contact op te nemen. Nu blijkt dat Agnes haar eigen planten- en moestuinvoeding maakt uit […]
In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]
Het verhaal van Streekboeren Jolanda en Martin, en met name de passie waarmee ze over hun biologisch melkveebedrijf in Winsum spraken, inspireerde mij enorm vorige week. In onze reeks over biologische versus gangbare landbouw had ik het idee om de ene week een biologische Streekboer uit een bepaalde productgroep uit te nodigen en een week later een […]
In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]
Deze week vervolgen we onze reeks over bio versus niet-bio. Een paar weken terug riepen we jullie op om jullie vragen over waarom biologisch of niet biologisch te produceren met ons te delen. Vandaag delen Streekboeren Martin en Jolanda van Kaasboerderij Kleikracht uit Winsum 🧀 waarom zij ervoor kiezen om gecertificeerd biologisch te leveren. Onderaan deze nieuwsbrief vind je […]
Vanaf mijn vakantieadres in Schotland las ik vorige week stuk voor stuk jullie reacties op mijn vorige blog over kalfjes bij de koe 🐄. Niet geheel onverwacht ging het beide kanten op. Zo ontving ik reacties van vegans die aangaven af te zien van het consumeren van zuivel omdat zij van mening zijn dat koemelk voor […]
Het is een heet hangijzer: kalfjes bij de moeder houden ja of nee. De afgelopen weken kregen we vanuit verschillende hoeken hier vragen over. Tijd om dit eens mee te nemen in de nieuwsbrief! Wat doen de Streekboeren en waarom? Laten we beginnen met een lactatieles 🥛… om melk te produceren moet een koe eerst […]