De Kilimanjaro koffie is topkwaliteit ‘single origin’ Arabica AA en groeit op een hoogte van 1.200 tot 1.800 meter. (H)eerlijke en duurzame kwaliteitskoffie voor de liefhebber. De ‘dark roast’ (full city roast) is een stevige koffie met tonen van drop, chocolade en een mooie volle ronde eindsmaak.
De Kilimanjaro koffie is topkwaliteit ‘single origin’ Arabica AA en groeit op een hoogte van 1.200 tot 1.800 meter. (H)eerlijke en duurzame kwaliteitskoffie voor de liefhebber. De ‘dark roast’ (full city roast) is een stevige koffie met tonen van drop, chocolade en een mooie volle ronde eindsmaak.
De Kilimanjaro koffie is topkwaliteit ‘single origin’ Arabica AA en groeit op een hoogte van 1.200 tot 1.800 meter. (H)eerlijke en duurzame kwaliteitskoffie voor de liefhebber. Bij medium roast proef je de smaak van de boon nog goed met een daardoorheen het bittere van het roosteren.
De Kilimanjaro koffie is topkwaliteit ‘single origin’ Arabica AA en groeit op een hoogte van 1.200 tot 1.800 meter. (H)eerlijke en duurzame kwaliteitskoffie voor de liefhebber. Bij medium roast proef je de smaak van de boon nog goed met een daardoorheen het bittere van het roosteren.
Snijbiet is een smakelijke vervanger voor spinazie en kan dan ook op verschillende manieren gebruikt worden. Denk aan roerbakgerechten, gestoofd of rauw door de salade.
Heerlijk gekruid Hereford rundergehakt, vrij van granen en kunstmatige kleur-, geur-, en smaakstoffen.
Dit pure, ongekruide rundergehakt biedt alle vrijheid om zelf je favoriete smaken toe te voegen.
Bonenmix is een lust voor het oog. Op de foto een mix, in de verpakking kunnen er verschillende soorten bonen in zitten die afwijken van de getoonde foto. Prachtig in de soep, voor de bonenschotel is het riskant omdat er diverse soorten bonen in zitten met elk zijn eigen kookeigenschappen.
Friese Capucijner, is groter dan de grauwe erwt iets meliger van smaak. Capucijners zijn een goede vleesvervanger en geschikt voor warme en koude schotels.
De Kollumer zoete erwt (Zoete grauwe erwt) is afkomstig van een tuinder uit Kollum, die deze sinds 1978 verbouwd. De grauwe erwt werd verdrongen door de kapucijners, die een grotere opbrengst had, maar door sommigen minder lekker werd gevonden. De kleur van de grauwe erwt is donkerbruin, als hij op kleigrond wordt geteeld en lichtbruin [...]
“Reade Krobbe” betekent letterlijk “rode boon” in het Fries. Deze boon staat bekend om zijn dieprode kleur en wordt vaak gebruikt in traditionele gerechten, zoals soepen, stoofschotels en salades. Qua smaak heeft de Reade Krobbe boon een stevige textuur en een rijke, nootachtige smaak. Het is een populaire keuze vanwege zijn lokale en culturele betekenis [...]
Friese Bruine Woudboon Onbespoten, en geen kunstmest gebruikt tijdens de teelt Uit dit landras werd volgens Jurjen de Jong uit Sumar de Friese Gele Woudboon geselecteerd. Deze droge boon is zoals de naam al zegt bruin van kleur en heeft rond het uiterste gedeelte van de bruine navel een paarse rand. De boon heeft dezelfde [...]
Fries Roggebrood is het pronkstuk van Bakkerij Bolhuis. De roggebrood heeft al vele prijzen in de wacht gesleept als beste roggebrood van Friesland en zelfs als één van de beste biologische producten van het land. De roggebrood is uniek omdat het Berend na lang experimenteren is gelukt om een geschikt roggebrood zónder conserveringsmiddelen te bakken. [...]