De Burlat kers is een zoete kersensoort met een donkerrood vruchtvlees en een glanzende, donkere schil. Het vruchtvlees is sappig en zoet van smaak.
De Kilimanjaro koffie is topkwaliteit ‘single origin’ Arabica AA en groeit op een hoogte van 1.200 tot 1.800 meter. (H)eerlijke en duurzame kwaliteitskoffie voor de liefhebber. De ‘dark roast’ (full city roast) is een stevige koffie met tonen van drop, chocolade en een mooie volle ronde eindsmaak.
De Kilimanjaro koffie is topkwaliteit ‘single origin’ Arabica AA en groeit op een hoogte van 1.200 tot 1.800 meter. (H)eerlijke en duurzame kwaliteitskoffie voor de liefhebber. De ‘dark roast’ (full city roast) is een stevige koffie met tonen van drop, chocolade en een mooie volle ronde eindsmaak.
De Kilimanjaro koffie is topkwaliteit ‘single origin’ Arabica AA en groeit op een hoogte van 1.200 tot 1.800 meter. (H)eerlijke en duurzame kwaliteitskoffie voor de liefhebber. Bij medium roast proef je de smaak van de boon nog goed met een daardoorheen het bittere van het roosteren.
De Kilimanjaro koffie is topkwaliteit ‘single origin’ Arabica AA en groeit op een hoogte van 1.200 tot 1.800 meter. (H)eerlijke en duurzame kwaliteitskoffie voor de liefhebber. Bij medium roast proef je de smaak van de boon nog goed met een daardoorheen het bittere van het roosteren.
Snijbiet is een smakelijke vervanger voor spinazie en kan dan ook op verschillende manieren gebruikt worden. Denk aan roerbakgerechten, gestoofd of rauw door de salade.
Heerlijk gekruid Hereford rundergehakt, vrij van granen en kunstmatige kleur-, geur-, en smaakstoffen.
Met dit heerlijke magere gehakt kun je alle kanten op.
Het Rundergehakt is afkomstig uit verschillende delen van de koe. Onder ander de schouder, voorbout en de borst.
Dit pure, ongekruide rundergehakt biedt alle vrijheid om zelf je favoriete smaken toe te voegen.
Met dit heerlijke magere gehakt kun je alle kanten op. Geschikt voor pasta’s soepballetjes gehaktbal etc..
Dit half-om-half gekruide gehakt biedt de perfecte balans voor al je favoriete vleesgerechten.
Ambachtelijk gerookte worst van Hereford rundvlees. Heerlijk bij ee zelfgemaakte Streekboer stamppot!
Uitverkocht
Geitenyoghurt heeft een unieke, lichtzoete smaak en een romige textuur die wordt gewaardeerd door fijnproevers. Het heeft een hoger vetgehalte dan Koemelk yoghurt, maar bevat ook meer onverzadigde vetten en minder cholesterol. Het bevat ook een hoger gehalte aan eiwitten, calcium, vitamine A, vitamine B-12 en magnesium in vergelijking met Koemelk yoghurt. Vanwege de verschillen [...]
Op voorraad
Deze sucadelappen zijn perfect om langzaam te stoven voor een boterzacht resultaat vol smaak.
Slechts 5 resterend op voorraad
Bonenmix is een lust voor het oog. Op de foto een mix, in de verpakking kunnen er verschillende soorten bonen in zitten die afwijken van de getoonde foto. Prachtig in de soep, voor de bonenschotel is het riskant omdat er diverse soorten bonen in zitten met elk zijn eigen kookeigenschappen.
Friese Capucijner, is groter dan de grauwe erwt iets meliger van smaak. Capucijners zijn een goede vleesvervanger en geschikt voor warme en koude schotels.
De Kollumer zoete erwt (Zoete grauwe erwt) is afkomstig van een tuinder uit Kollum, die deze sinds 1978 verbouwd. De grauwe erwt werd verdrongen door de kapucijners, die een grotere opbrengst had, maar door sommigen minder lekker werd gevonden. De kleur van de grauwe erwt is donkerbruin, als hij op kleigrond wordt geteeld en lichtbruin [...]
“Reade Krobbe” betekent letterlijk “rode boon” in het Fries. Deze boon staat bekend om zijn dieprode kleur en wordt vaak gebruikt in traditionele gerechten, zoals soepen, stoofschotels en salades. Qua smaak heeft de Reade Krobbe boon een stevige textuur en een rijke, nootachtige smaak. Het is een populaire keuze vanwege zijn lokale en culturele betekenis [...]
Friese Bruine Woudboon Onbespoten, en geen kunstmest gebruikt tijdens de teelt Uit dit landras werd volgens Jurjen de Jong uit Sumar de Friese Gele Woudboon geselecteerd. Deze droge boon is zoals de naam al zegt bruin van kleur en heeft rond het uiterste gedeelte van de bruine navel een paarse rand. De boon heeft dezelfde [...]
Fries Roggebrood is het pronkstuk van Bakkerij Bolhuis. De roggebrood heeft al vele prijzen in de wacht gesleept als beste roggebrood van Friesland en zelfs als één van de beste biologische producten van het land. De roggebrood is uniek omdat het Berend na lang experimenteren is gelukt om een geschikt roggebrood zónder conserveringsmiddelen te bakken. [...]
Perfect om te smelten voor bakken en braden, niervet voegt een rijke smaak toe aan je gerechten.
Lokale rogge dat gemalen is onder de molensteen van Mole ‘t Lam in Woudsend. Te gebruiken voor brood, koek, pannenkoek en wraps.
Lokale rogge dat gemalen is onder de molensteen van Mole ‘t Lam in Woudsend. Te gebruiken voor brood, koek, pannenkoek en wraps. Te gebruiken voor brood, koek en vervang eens een deel bloem/meel voor roggebloem. Dit werkt fantastisch als natuurlijke brood verbeteraar.
Voor de lekkerste pannenkoeken! Lokaal meel dat gemalen is onder de molensteen van Mole ‘t Lam in Woudsend. Te gebruiken voor brood, koek, pannenkoek en wraps.
Maak eenvoudig een heerlijke, huisgemaakte appeltaart met deze appeltaartmix.
Op voorraad
Geniet van de smeuïge smaak van authentieke boterkoek, klaar in een handomdraai met onze boterkoekmix.
Uitverkocht
Creëer snel een luchtige en perfecte cake met onze makkelijk te gebruiken cakemix.
Op voorraad
500 gram
De feta van het Noorden. Feta mag het niet genoemd worden omdat deze kaas in Friesland, en niet in Griekenland, wordt gemaakt. Toch kun je deze kaas er perfect mee vergelijken. Heerlijk Grieks in een Fries jasje.
Uitverkocht
De feta van het Noorden. Feta mag het niet genoemd worden omdat deze kaas in Friesland, en niet in Griekenland, wordt gemaakt. Toch kun je deze kaas er perfect mee vergelijken. Heerlijk Grieks in een Fries jasje.
Slechts 2 resterend op voorraad
De Chioggia biet is een opvallende bietensoort die bekend staat om zijn prachtige, concentrische rood-witte ringen wanneer hij wordt doorgesneden. Deze biet heeft een milde, zoete smaak en is zowel rauw als gekookt een kleurrijke toevoeging aan salades en gerechten.