Mienskiep
Natanaël Zijlstra
Mienskiep heeft een kudde Gotland Pelsschapen. Dit schapenras is afkomstig uit Zweden en worden daar tot op de dag van vandaag volop gehouden. Inmiddels is het ras flink verspreid in de Scandinavische landen. In Nederland vinden we ze maar mondjesmaat terug. Het schaap heeft een aantal unieke kenmerken en dat zijn de pels, wol en het vlees. Ondanks dat het absoluut geen vleesras is heeft het heerlijk vlees. Doordat het schaap minimaal vet kent is de smaak veel minder sterk als je van schapenvlees en lamsvlees gewend bent. De smaak gaat hierdoor erg richting een wildsmaak. De lammeren worden geslacht bij de lokale slager in Ferwert.
De pels is een klasse apart. Het is niet voor niets het enige schaap dat een officieel pelsdier is. Normaal gesproken is de pels na de slacht slechts een afval product. Bij dit ras is het echter een zeer belangrijk en duurzaam product.
In april en maart worden de lammeren geboren. Meestal zo’n twee of drie per ooi. De schapen lammeren altijd onder toezicht af maar zijn zeer goed in staat het zelf te doen. Dit is zowel voor het dier als voor de houder erg fraai. Het dier heeft minimaal pijn en bijkomende klachten, en herstelt daardoor snel.
Daarna gaan de lammeren, als het weer het toe laat, zo snel mogelijk met hun moeder mee naar buiten. De lammeren drinken in eerste instantie alleen het melk van de moeder en gaan daarna al vrij snel mee-eten van het gras. De lammeren blijven zo lang mogelijk bij hun moeder.
Voor meer informatie over de schaapskudde verwijzen we je graag naar www.mienskiep.nl
Mienskiep
Heerlijke Shoarma van 100% Lamsvlees. Shoarma zoals het hoort, van lamsvlees! Heerlijk gezond op een pitabroodje, gewoon broodje tijdens de lunch of diner. Gekruid met de echte shoarmakruiden.
Mienskiep
Dit gehakt is van 100% duurzaam lamsvlees. Geen gehakt van alleen restvlees maar ook de mooie delen vlees zijn er in verwerkt. Het gehakt is ongekruid. Mager lamsgehakt. Zeer geschikt om je eigen lamsburgers mee te maken, gevulde paprika´s of in de Sheppards pie.
Mienskiep
€13,89 Oorspronkelijke prijs was: €13,89.€12,99Huidige prijs is: €12,99.
Zeer geschikt voor op de barbecue. Maar kan ook prima bakken in de pan of bakplaat.
Mienskiep
€12,95
Lamsburgers gemaakt van 100% duurzaam lamsvlees. Mooie burgers van +/- 100 gram per stuk. De burgers zijn al licht gekruid met lamskruiden. Perfect op een broodje of op de BBQ!
Mienskiep
€13,99
Worstjes gemaakt van 100% lamsvlees. Het gebruikte gehakt voor deze worstjes is heel mooi mager gehakt. Alle delen van het lam zijn hierin verwerkt, bijv. bout, nek, schouder etc etc. Dit zorgt voor heel mooie waardevol gehakt. De worstjes zijn +/- 50 gram per stuk.
MienskiepWaardering 5.00 uit 5
€13,95
Worstjes gemaakt van 100% lamsvlees. Het gebruikte gehakt voor deze worstjes is heel mooi mager gehakt. Alle delen van het lam zijn hierin verwerkt, bijv. bout, nek, schouder etc etc. Dit zorgt voor heel mooie waardevol gehakt. De worstjes zijn +/- 50 gram per stuk.
Mienskiep
€13,99
Worstjes gemaakt van 100% lamsvlees. Het gebruikte gehakt voor deze worstjes is heel mooi mager gehakt. Alle delen van het lam zijn hierin verwerkt, bijv. bout, nek, schouder etc etc. Dit zorgt voor heel mooie waardevol gehakt. De worstjes zijn +/- 50 gram per stuk.
Mienskiep
Vanaf: €13,49
Heerlijke lamsbiefstuk, ideaal voor een snelle maaltijd.
Mienskiep
Vanaf: €8,69
Lamsstoofvlees geschikt voor een vers gebakken stoofschotel, curry of ragout.
Mienskiep
Vanaf: €12,35
Koteletten van Gotland Pelsschaap lammeren. Mooi mager met een heerlijke smaak ivm het minimale vetpercentage. Deze koteletten zijn ongekruid. Bijv. kruiden met een beetje peper en zout en eventueel een teentje knoflook. Perfect tijdens het diners of als vlees voor een stoofpotje of bijv. Irisch stew.
MienskiepWaardering 5.00 uit 5
€5,95
Een droge worst gemaakt van 100% lamsvlees. Mild gekruid, lekker zacht. Heerlijk voor bij de borrel, lunch of tussendoortje. Ca. 70 gram per stuk.
Mienskiep
€36,99
100% lamsvlees van de bout, schouder en nek van het lam. Rollade van +/- 750 gram. Gekruid met Provençaalse kruiden. Vacuüm verpakt. Heerlijk als hapje bij de borrel, of tijdens het diner. Laat gemakkelijk bereiden in de oven (römertopf) of pan. Mooi mager lamsvlees van de Gotlander leent zich perfect voor dit product.
Mienskiep
€8,30
Lamsham van de bout van het lam. Gepekeld, gerookt, gedroogde, gekruide rauwe lamsham. Hierin zijn geen e-nrs verwerkt. 3 weken houdbaar in de verpakking in de koelkast.