Boerderij Amerijke

Boeren: Jan-Eel en Rinske Meindertsma

Adres gegevens

Wyns 12
Wyns

http://www.boerderijamerijke.nl

Midden in de Wynser Polder ligt het bedrijf van Jan-Eel en Rinske Meindertsma. Samen hebben zij een biologisch melkveebedrijf. Dagelijks verzorgen ze ruim 135 koeien en kalfjes en beheren ze ruim 135 hectare grasland.

Van de 135 hectare grasland waarop de koeien lopen is 100 hectare natuurland. Dit houdt in dat er veel aandacht is voor weidevogels en graslandbeheer. Er wordt later gemaaid, zodat weidevogels en hun jongen alle tijd en ruimte hebben om groot te worden. Er worden geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen op het land gebruikt. Er wordt juist bewust ruige stalmest uit de potstal op het land gestrooid voor de bemesting. Hierdoor is het grasland rijk aan verschillende kruiden en grassoorten. Zolang het kan, lopen de koeien dag en nacht buiten.

Jan-Eel en Rinske hebben een aantal jaren geleden bewust gekozen voor deze manier van boeren. Iets waar ze nog geen moment spijt van hebben gehad. "Met respect omgaan met dier en grond geeft ons elke dag veel werkplezier”, aldus Jan-Eel Meindertsma. Door de biologische bedrijfsvoering ligt de melkproductie iets lager, maar daarentegen komt het de gezondheid van de koe ten goede. Met als resultaat dat de koeien vrijwel geen medicijnen nodig hebben.

De melk wordt allemaal biologisch verwerkt. Dit doen Jan-Eel en Rinske niet zelf, maar de melk wordt door Friesland Campina verwerk. Ze weten dat vlees van hun koeien een eerlijk product is: "Eerst is het dier als melkkoe een onderdeel van ons bedrijf geweest. Daarna krijgt het nogmaals een functie in de vorm van vlees. Eerlijk vlees, met een duidelijk en transparant verhaal." Jan-Eel en Rinske zijn er erg trots op. Het vlees is geslacht bij een lokale slager, Menno Hoekstra in Dokkum. Daarna komt het verpakt en diepgevoren weer op de boerderij in Wyns.

Boerderij Amerijke
Vanaf: 5,15

Het Rundergehakt is afkomstig uit verschillende delen van de koe. Onder ander de schouder, voorbout en de borst. Rundergehakt licht gekruid* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Wissen
Boerderij Amerijke
5,35

Sappige runderhamburgers, ideaal voor op de grill of in de pan voor een smaakvolle maaltijd. Runderhamburgers* (bio) oktober 9th, 2024Bram Strubbe

Wissen
Boerderij Amerijke
5,29

Biologische rundersaucijzen, vol van smaak en perfect voor een verantwoorde barbecue. Rundersaucijzen* (bio) oktober 9th, 2024Bram Strubbe

Wissen
Boerderij Amerijke
12,60

Een Runderlap is suddervlees dat wat minder gemarmerd is dan bijvoorbeeld Rib- of Sucadelappen. Ideaal als je niet van te veel vetreepjes houdt. Runderlappen* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Op voorraad

Uitverkocht
Boerderij Amerijke
11,69

Heerlijk stukje vlees met een duidelijke vetrand. Dit gezonde vetrandje zorgt voor heerlijk sappig vlees. Stoofvlees kan lekker lang sudderen. Ideaal voor de ouderwetse stoofpot. Stooflappen* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Uitverkocht

Boerderij Amerijke
12,59

Riblappen zijn afkomstig uit hals en schouder. Geschikt voor de snelle stoofschotels. Riblappen* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Slechts 2 resterend op voorraad

Uitverkocht
Boerderij Amerijke
14,15

De sukadelap is afkomstig uit de schouder van het dier. Het peesje dat door het vlees loopt geeft het zijn specifieke uiterlijk. Na bereiding is het peesje vrijwel net zo zacht als het vlees zelf. Sucadelappen* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Uitverkocht

Boerderij Amerijke
12,59

Biologische dikke lende, perfect voor een mals stuk vlees op de grill of in de pan. Dikke lende* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Op voorraad

Boerderij Amerijke
10,69

Dunne lende is het magerste deel van de rug van het rund. Zeer fijn van smaak. Het randje vet geeft extra smaak bij het bakken. Wanneer je niet van vet houdt snijd dat dan pas weg na het bakken. Dan is de uiteindelijke smaak veel lekkerder. De dunne lende moet je kort dichtschroeien en daarna [...]

Op voorraad

Boerderij Amerijke
12,59

Deze malse bieflappen zijn ideaal voor een smaakvolle biefstuk of in een roerbakgerecht. Bieflappen* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Op voorraad

Boerderij Amerijke
11,85

Hacheevlees is gesneden van de onderrib (hals) van rundvee en bevat ingrediënten waardoor het vlees mooi tot zijn recht komt. Hacheevlees (bio)* oktober 9th, 2024Dieuwke Blaauw

Op voorraad

Boerderij Amerijke
9,95

Deze biologische gemarineerde biefstukpuntjes zijn ideaal voor een snelle en smaakvolle roerbakmaaltijd. Biefstukpuntjes (gemarineerd) (bio) oktober 9th, 2024Dieuwke Blaauw

Op voorraad

Boerderij Amerijke
10,29

Deze biologische Hollandse biefstuk is van topkwaliteit en perfect voor een klassieke biefstukmaaltijd. Hollandse Biefstuk* (bio) oktober 9th, 2024Bram Strubbe

Slechts 2 resterend op voorraad

Boerderij Amerijke
9,79

Deze heerlijk malse kogelbiefstuk wordt gesneden van het spierstuk op de achterhand (de bil) van de koe. Kogelbiefstuk* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Slechts 2 resterend op voorraad

Boerderij Amerijke
13,39

Het meest malse stukje vlees van het rund. Vol van smaak, sappig en mals van karakter. Dit komt doordat een haasbiefstuk van origine heel weinig bindweefsel bevat. Haasbiefstuk* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Slechts 1 resterend op voorraad

Boerderij Amerijke
8,39

Ribeye eten is genieten geblazen, en een echt stukje vlees voor de fijnproever. Smaakvol en lekker! Naast de fijne smaak heeft de ribeye nog een belangrijk kenmerk: de zachte smaak. Deze typerende smaak laat zich prima combineren met een goed glas rode wijn. Ribeye* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Slechts 1 resterend op voorraad

Boerderij Amerijke
8,99

Een entrecote herkent u aan het randje vet aan de zijkant. En juist in dit randje vet zit het geheim van de entrecote verscholen. Tijdens het bakken (slechts 2 minuten per zijde!) laat het zijn lekkere smaak los. /> Entrecote* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Slechts 2 resterend op voorraad

Boerderij Amerijke
5,39

Een eerlijk rolletje Wynser gehakt, omwikkelt met een heerlijk mals stukje rundvlees. Wynser Rundervinken* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Wissen
Boerderij Amerijke
7,89

Rundershoarma is 100 % rundvlees. Heerlijke runderroerbakreepjes die je naar eigen smaak nog kunt kruiden. Gewoon met shoarmakruiden, of misschien met heerlijke pittige curry-kruiden. Snel klaar. Runderreepjes* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Wissen
Boerderij Amerijke
2,50

Mergpijpjes zijn stukjes bot met merg erin. Beenmerg is rijk aan ijzer, fosfor en vitamine A. Daarbij is het rijk aan onverzadigde vetzuren. Dit werkt cholesterolverlagend. Mergpijpjes zijn ideaal om te gebruiken voor een heerlijke bouillon, maar bij voorbeeld ook voor risotto! Mergpijpje* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Op voorraad

Boerderij Amerijke
3,79

Heerlijk rundvlees voor soep, perfect voor een hartige en verwarmende maaltijd. Soepvlees (rund)* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Op voorraad

Boerderij Amerijke
24,99

Licht gekruide Runderrollade met o.a. kruidnagel, gember en kardemon. Runderrollade (licht gekruid)* (bio) oktober 9th, 2024Rinske Meindertsma

Op voorraad

Boerderij Amerijke
3,79

Een gezonde lever van een dier dat lekker buiten heeft gelopen en gras en gezond voer heeft gegeten, bevat hoge hoeveelheden vitamine A, D en B. Ook mineralen als ijzer en zink zijn ruim vertegenwoordigd. Vooral in deze donker tijd kan het dus misschien wel erg goed zijn om eens lever te eten. Runderlever* (bio) [...]

Op voorraad