Dorothy groeide op aan de voet van de Kilimanjaro in Tanzania. Inmiddels woont ze met haar man Harro in Leek. Vanuit Leek probeert ze met de verkoop van overheerlijke koffie haar steentje bij te dragen aan natuurbehoud in Tanzania en het geven van onderwijs aan kansarme kinderen.
Dorothy's Koffie komt van kleinschalige koffieplantages op de hellingen van Mount Kilimanjaro in Tanzania. De plantages zijn eigenlijk voedselbossen, waar naast koffie ook andere gewassen worden geteeld, zoals tomaten, bananen en bonen. De gewassen worden op een biologische manier geteeld, bemest en beschermd. Dit is een wezenlijk ander proces dan hoe het gros van de koffiebonen worden verbouwd: Op grote plantages met gebruik van veel chemische bestrijdingsmiddelen.
Dorothy en Harro kennen veel van de koffieboeren persoonlijk en zetten zich in voor een eerlijke prijs voor hun koffie. Daarnaast gaat er van iedere verkochte kilo koffie een vast bedrag naar schoolgeld voor weesjongeren in Kilimanjaro.
Naast dat de koffiebonen op een duurzame wijze verbouwd zijn, zijn de geselecteerde bonen ook van uitstekende kwaliteit. En dat proef je terug in de koffie! De koffie wordt gebrand in een originele Hamerel "ball roaster" uit 1965. Echt vakmanschap is hier vereist en zo combineren ze behoud van industrieel erfgoed met support van werelderfgoed.