Net buiten Groningen vind je vlakbij Dorkwerd een kleine geitenboerderij waar Egbert van kinds af aan al tussen de geiten te vinden is. In 2015 besloot hij van zijn hobby zijn vak te maken.
Egbert maakt heerlijke ambachtelijke geitenkaas met en zonder kruiden en verkoopt hij het vlees van de bokjes, zijn schapen en jerseyskalfjes. De kleurrijke geitenkudde mag zoveel mogelijk buiten in de wei en heeft altijd de mogelijkheid om in de stal te komen. Alle producten worden zo natuurlijk mogelijk geproduceerd zonder extra toevoegingen. De zuivelproducten zijn rauwmelks. Verder worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest toegepast.
De geiten worden gehouden in een familiekudde waarbij de jonge geiten bij hun moeder blijven, varierend van 8 tot 16 weken na de geboorte. Dit is uniek in Nederland. Vrijwel altijd worden de lammetjes direct na de geboorte bij de moeder weggehaalt. Geitenhouderij ter Veen houdt de lammetjes bij de moeder. Hierdoor blijft er wel minder melk voor de consument over. De producten kosten iets meer. Maar de meerprijs gaat naar de lammetjes én de natuur.