Jochum de Boer

Boeren: Jochum de Boer

Adres gegevens

Harlingerweg 30
Kimswerd

http://t.streekboer.nl/jochum-de-boer/

In Kimswerd, niet ver van de Waddenzee, staan de kassen van Jochum de Boer en zijn vrouw Paulien.

Alle groenten worden biologisch verbouwd in een zogenaamde koude kas.  Dit betekent dat er geen kunstmatig licht en kunstmatige verwarming wordt gebruikt. Ook wordt in de kas een bijzondere manier van bemesten toegepast. Alles in de kas is erop gericht dat de groenten op een zo duurzaam mogelijke manier worden gekweekt. Er wordt op verschillende manieren bemest: met koemest, compost van eigen gewasresten, kippenmest van eigen kippen, luzernekorrels en wormencompost als meststof. Op deze manier wordt evenwicht gecreëerd. Jochum de Boer voedt niet alleen de planten, maar ook het bodemleven. Het bodemleven is zo belangrijk omdat voldoende leven de bodem gezond maakt. Bij te weinig leven is er ruimte voor ziekten en plagen om toe te slaan.

De term evenwicht speelt een grote rol in de manier van produceren van Jochum. Er wordt op allerlei natuurlijke manieren geprobeerd om plagen te voorkomen. Zo wordt geprobeerd de plaaginsecten als luis, trips, witte vlieg en de spint tegen te gaan met hun natuurlijke vijanden, zoals de gaasvlieg, het lieveheersbeestje, de orius, roofmijt en de sluipwesp. Deze manier van bestrijden werkt prima, zolang er altijd maar iets groeit in de kas. Daarnaast worden altijd meerdere gewassen in de kas geteeld. Door nooit ‘op één paard te wedden’ blijven eventuele plagen altijd beperkt. Ook het niet het hele jaar rond kweken van gewassen kan plagen tegengaan.

Jochum De Boer
3,19

Met alle verschillende kleuren is regenboogsnijbiet een feestje op het bord. Regenboogsnijbiet is een groente waarvan de bladeren en de stengels worden gegeten. Je hoeft dus niets weg te gooien! Het blad heeft wat weg van spinazie, de stengels hebben wat weg van de biet. Deze groente wordt ook wel warmoes, snijmoes of bladmoes genoemd. [...]

Jochum De Boer
1,99

Niets lekkerder dan een gerecht afmaken met verse kruiden. De bladpeterselie is onbespoten en groei in de volle grond. En dat proef je! Bladpeterselie (bio) oktober 9th, 2024Dieuwke Blaauw

Jochum De Boer
1,99

Krulpeterselie heeft felgroene, gekrulde blaadjes die vaak worden gebruikt als decoratieve garnering, maar ook als smaakvolle toevoeging aan diverse gerechten. De smaak is fris en licht peperig, wat het geschikt maakt voor soepen, sauzen, salades, en marinades. Deze veelzijdige kruid is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook rijk aan vitamines en mineralen, zoals vitamine C [...]