In 2022 begonnen Steven Keijzer en Bart van Elden met het verbouwen van microgreens in Dronryp. Daarvoor woonde hij in Spanje.
Tijdens Stevens verblijf in Spanje leverde hij zijn zelfgekweekte microgreens aan verschillende Michelin-sterrenchefs, waaronder Aitor Latorre, Rodrigo de la Calle, Richard Alcayde en Fernández van Vlijmen. Bartis een ervaren ondernemer in de horecabranche in Friesland.
Lytse Griente streeft ernaar om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Microgreens worden vervoerd en bewaard in biologisch afbreekbare verpakkingen, waarbij over elke stap van groei tot levering is nagedacht. De zaden zijn zorgvuldig geselecteerd uit het buitenland en worden in Dronryp gekweekt onder omstandigheden die de biologische omgeving nauwkeurig nabootsen, waardoor de ideale groeiomstandigheden worden gecreëerd. De biologische grond waarin de microgreens groeien, draagt een speciaal ecologisch keurmerk dat voldoet aan de eisen voor het beste biologische en duurzame product. De groeiende microgreens worden verlicht met uitsluitend led-verlichting, en het verpakkingsmateriaal is biologisch afbreekbaar.